Právě je pát led 19, 2018 11:31 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Koordinační situace stavby 
Autor Zpráva

Registrován: čtv lis 27, 2008 10:50 pm
Příspěvky: 10
Příspěvek Koordinační situace stavby
Dobrý ráno,
chtěl bych se zeptat, jak děláte koordinační situaci stavby? Dřív jsem si nechal udělat kopii na K.Ú. a tužkou jsem dokresloval co jsem potřeboval, ale teďka bych se to chtěl naučit dělat v archicadu, tak bych byl moc rád za Vaše rady. Děkuji


Naposledy upravil kCeler dne čtv čer 03, 2010 12:07 pm, celkově upraveno 1

čtv čer 03, 2010 8:08 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 494
Příspěvek Re: Koordinační situace stavby
Napřed vymodeluji stavební situaci (objekt osazený na terénu, chodníčky, plot) a potom si pracovním listem vytvořím 2D kresbu, kterou pomocí čar dodělám do podoby koordinační situace (přípojky, odvodnění).
Pokud potřebuji širší podklad, tak si obkreslím kopii katastrální mapy, v lepším případě dostanu DWG od geodetů.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


čtv čer 03, 2010 9:09 am
Profil

Registrován: čtv lis 27, 2008 10:50 pm
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: Koordinační situace stavby
Děkuju. V AutoCadu jsem u někoho viděl takový postup, že si uložíz ze stránky cuzk.cz v měřítku pdf soubor ( vytiskne ) a hodí ho do skeneru, poté to jako obrázek otevře v AC a překreslí si čáry.


čtv čer 03, 2010 12:17 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Koordinační situace stavby
Archicad umí načíst formou externí kresby přímo PDF soubor. Není ho tedy třeba vůbec krkolomně skenovat.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


čtv čer 03, 2010 1:26 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 10, 2007 3:03 pm
Příspěvky: 56
Bydliště: Stříbro
Příspěvek Re: Koordinační situace stavby
Dobrý den. Dělám to tak, že si na stránkách nahlížení do katastru zobrazím katastrální mapu, přes print screen uložím mapu jako obrázek, který si pak vložím nástrojem Obrázek do půdorysu AC. Vykreslím mapku pomocí 2D nástrojů. Pro situačku si vytvářím vlastní podlaží.

_________________
AC13, Intel Core2Quad Q9300 2,50MHz, Nvidia GeForce GTS 450, 4GB RAM


stř srp 18, 2010 10:39 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 242
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: Koordinační situace stavby
Pavel Švanda píše:
Archicad umí načíst formou externí kresby přímo PDF soubor. Není ho tedy třeba vůbec krkolomně skenovat.

Akorát pozor na to jakmile načtete barevné PDF není možné měnit barevnost (např. na černobílý) ani tloušťky čar atp.
jinak stáhnout z katastru obkreslit a dokreslit co je potřeba. Dneska už dostanete i spoustu sítí digitálně.

_________________
Archicad 19, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


ned srp 22, 2010 10:44 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Koordinační situace stavby
Karmali píše:
Pavel Švanda píše:
Archicad umí načíst formou externí kresby přímo PDF soubor. Není ho tedy třeba vůbec krkolomně skenovat.

Akorát pozor na to jakmile načtete barevné PDF není možné měnit barevnost (např. na černobílý) ani tloušťky čar atp.
jinak stáhnout z katastru obkreslit a dokreslit co je potřeba. Dneska už dostanete i spoustu sítí digitálně.


Pokud byste chtěl měnit barevnost (např. na černobílý) je lepší načíst podklad jako obrázek, který to narozdíl od PDF umožňuje.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pon srp 30, 2010 9:39 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz