|
|
Právě je úte zář 07, 2010 10:38 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
martyl
|
 ArchiPHYSIK - zkušenosti
Dobrý den, máte někdo praktické zkušenosti s tímto programem? Jakým způsobem funguje ArchiPHYSIKweb? Odkaz na stránkách ArchiPHYSIK je nefunkční
|
| pát led 12, 2007 11:59 am |
|
 |
|
martyl
|
Vidím že ArchiPHYSIK se zatím moc neujal...to ho opravdu nikdo nemáte? Potřebuji nějaký program pro tepelně technické výpočty co jsou potřebné i pro stavební povolení, tak by mě zajímalo jestli ArchiPHYSIK vyhovuje. Nebo používáte raději jiné programy?
_________________ AC 13
|
| úte led 30, 2007 4:51 pm |
|
 |
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 958 Bydliště: Kadaň / Klášterec nad Ohří
|
martyl píše: Vidím že ArchiPHYSIK se zatím moc neujal...to ho opravdu nikdo nemáte? Potřebuji nějaký program pro tepelně technické výpočty co jsou potřebné i pro stavební povolení, tak by mě zajímalo jestli ArchiPHYSIK vyhovuje. Nebo používáte raději jiné programy?
ArchiPhysik jsme zakoupili a chystáme se jej aplikovat na celkem rozsáhlý projekt, dám pak vědět : )
| úte led 30, 2007 5:19 pm |
|
 |
|
martyl
|
Tak paráda. Já zkoušel tu verzi na webu....počítá kondenzace, jenže v materiálech není žádná parotěsná zábrana a nelze tam nic přidat. Tim pádem mi nic nevyjde....zajímavý ještě je že kolikrát skladba nevyhoví podle ČSN a podle EN v pohodě.
_________________ AC 13
|
| úte led 30, 2007 8:02 pm |
|
 |
|
amundsen
|
na stavebi fyziku jsou dobre programy docenta svobody, TEPLO, AREA, STABILITA a podobne. je tam spousta materialu a odpovida to normam. akorat to nespolupracuje s archicadem a nevim kolik to stoji, my to mame ve skole..
|
| stř kvě 30, 2007 6:19 pm |
|
 |
|
xmalda
|
máte už teda někdo praktické zkušenosti s tímto programem? Uvažuju o něm a nevim nevim. Programy od svoboody stoji cca 10 000,- jeden, co uz stoji skoro Archyphysik. Sice software od svobody umim ovladat, ale jestli stoji ta konverze z AC za to, tak ....
|
| pon črc 30, 2007 4:30 pm |
|
 |
|
ondrej novacek
Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm Příspěvky: 216 Bydliště: Šumperk
|
 Re: ArchiPHYSIK - zkušenosti
zdravim, jak jste na tom? hodte nejaky zkusenosti, postrehy uz jestli mate. diky!
_________________ ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6 iMac, OS X 10.6.2 2 Ghz Intel 1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb
|
| stř bře 12, 2008 3:12 pm |
|
 |
|
martyl
|
Taky by mě zajímalo....nějak se tenhle program asi nevyvíjí, ne? Stránky pořád stejný.....proč nezprovozní aspoň ArchiPhysik web, aby byl použitelnej? Program asi bude k lednu 2009 potřebovat velkou změnu, aby byl k něčemu. I když pokud bude muset výstup z něj být opatřen spešl razítkem, tak to stejně bude k ničemu to kupovat.
_________________ AC 13
|
| stř bře 12, 2008 5:02 pm |
|
 |
|
Petr Kotek
|
Doc. Svoboda ted bude vydávat program ENERGIE 2008, který má být tak trochu konkurencí NKN. Oba jsou pro stanovení energetické náročnosti budov podle evropské směrnice 2002/91/ES. Bohužel ani jeden neumí propojení s ArchiCADem. Jeden z mála softu, který umí například propojení s Revitem je IES<VE>. Samotnýho by mě zajímalo porovnání výsledku z ArchiPHYSIKU a ostaních softů a výpočetních pomůcek. K 1.1.2009 to bude velká alchymie - už to vidim jak jeden soft vypočte, že je barák v Ačku a druhým softem to vyjde v Déčku  IES<VE> je ve Velký Británii,Skotsku,Velsu,Irsku už leta odskoušenej a je tam ted BRE oficiálně uznanej jako národní kalkulační pro ENB. Výhodou taky je, že se jedná o dynamickej nástroj a ne statickej jako ostatatní - ty počítaj např. tepelný zisky s různejma konstantama a od reality se to vzdaluje těžko. Dynamický softy se podle mejch vlatních zkušeností víc přibližujou realitě.
|
| sob dub 05, 2008 9:48 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|