Právě je ned lis 18, 2018 10:44 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
přechod z AC13 n AC14 
Autor Zpráva

Registrován: úte říj 19, 2010 3:54 pm
Příspěvky: 1
Příspěvek přechod z AC13 n AC14
Ahoj lidi stala se mi taková nepříjemná věc. Došla mi licence na AC 13. Chtěl jsem to nějak prodloužit ale nepovedlo se mi to a tak jsem AC13 odinstaloval a chtěl jsem ho naistalovat znovu, jenomže jsem zjistil, že už je AC14 a 13. už stáhnout nejde. Mám projetkt do školy dělaný ve 13. a taky ve škole máme 13. a když jsem to otevíral ve 14. nezobrazují se mi tam okna ani dveře nevím co stím kde ty knihovny stánout:( aby mi to šlo a pak bych to i ve škole normálně otevřel prosím moc pomoc protože to chci udělat a zítra odevzdat. kdyby něco tak email DanoArchicad@seznam.cz nebo ICQ 417402810 prosím vážně to spěchá


úte říj 19, 2010 4:01 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 07, 2010 11:08 am
Příspěvky: 45
Příspěvek Re: přechod z AC13 n AC14
Obavam se, ze do zitra to asi nestihas :D Jednou za 5 jeste neni zadnej velkej prusvih :D


úte říj 19, 2010 8:27 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: přechod z AC13 n AC14
Otevřete soubor ve verzi AC14. Otevřete správce knihoven a vlevo dole klikněte na tlačítko optimalizovat knihovny (žlutý trojúhelník). Poté budou knihovny ac 13 nahrazeny migračními knihovnami ac 13 a prvky se změní na prvky AC14.
AC13 už poté nepotřebujete.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


stř říj 20, 2010 9:00 am
Profil

Registrován: ned zář 13, 2009 12:41 pm
Příspěvky: 61
Příspěvek Re: přechod z AC13 n AC14
Je pravdou, že přejít na novou verzi se dá a implicitní knihovny ArchiCADu z předchozí verze pořeší "migrační knihovny". Na druhou stranu mám zkušenost, že si vždy "upgrade" projektu vyžádal nějaké to poladění. Proto v časové tísni a před dokončením (odevzdání ke zkoušce apod.) bych osobně byl k přechodu na novou verzi obezřetný ... Studentské licence reflektují nastavené datum v počítači, tudíž pokud licence skončila, dá se přenastavit datum a projekt "vyexpedovat". Není to dlouhodobé řešení, ale pokud je pres ... V případě absence instalace bych zkusil na stránkách GR se zalogovat a mám pocit, že v historii stažení jsou ještě funkční poslední verze (ev. předposlední). Pořešit zkoušku a přejít na novou vezi s plnou podporou ...:-)

_________________
hroshik(zavináč)seznam(tečka)cz
ArchiCAD 6.5-21


čtv říj 21, 2010 12:18 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: přechod z AC13 n AC14
Pravdou je, že full přechod mezi verzemi to znamená s použitím migračních knihoven nemusí být vždy bez problémů. Stojí vždy za individuální zvážení, jestli to má smysl. Pokud člověk nechce využívat nových funkcí některých knihovních prvků, tak bych řekl, že to za to nestojí.

Ve výše uvedeném případě se jednalo o nouzové řešení. Pochopitelně doporučuji před optimalizací vytvořit záložní kopii souboru pro případ, že se vyskytnou nějaké problémy.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


čtv říj 21, 2010 9:21 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz