Právě je pát srp 17, 2018 3:25 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
konvertovani do 3D 
Autor Zpráva

Registrován: ned dub 25, 2010 1:41 pm
Příspěvky: 18
Příspěvek konvertovani do 3D
Caute, mam taky mensi skorej esteticky problem. Dam si do Archicadu DWG, normalne kreslim 2D, dam tam okna, dvere a pod. a ked si to chcem pozriet 3D, najprv musim asi 30x odklikat pokracovat. pise mi to hlasku ze POZOR! Vypln nenalezena, tak musim odklikavat stale pokracovat a potom to vidim normalne vsetko az v 3D. Je to dost zdlhave a uz ma to stve zakazdym ked si chcem prepnut medzi 2D a 3D. Neviete ci sa to neda niekde nastavit aby som to stale nemusel PRACNE odklikavat? dakujem, dufam ze uz sa s tym niekto stretol, lebo aj mojmu kologovi sa to deje a tiez nevie ako na to! dakujeme za radu. Borko


stř kvě 05, 2010 11:00 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: konvertovani do 3D
Dle mého názoru je způsobeno tím, že v Archicadu otevřete DWG tzv. natvrdo (soubor/otevřít), a celé prostředí se "cucá" z DWG. Čili pak chybí v prostředí Archicadu atributy, na které jsou navázány GDL prvky. Osobně nedoporučuji pracovat s DWG soubory takto. Minimálně byste měl po otevření DWG v AC veškerý obsah zkopírovat ctrl+c a vložit ctrl+v do nového souboru archicadu, otevřeného na základě připravené šablony.

Ideální je vkládat DWG do archicadu buď přes xref nebo z mého pohledu výhodnější kresbu, kde mám při robití na výběr, jestli chci přidat vrstvy DWG do Archicadu, nebo jestli všechno zůstane v jedné vrstvě.

Ve vašem případě by bylo ideální překopírovat projekt do nového Archicadu, nebo ho přes speciality souboru spojit s novým souborem archicadu. Spojení bude asi elegantnější cesta.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


stř kvě 05, 2010 11:16 am
Profil

Registrován: ned dub 25, 2010 1:41 pm
Příspěvky: 18
Příspěvek Re: konvertovani do 3D
diky za odpoved! Dost mi pomohla :)


stř kvě 05, 2010 11:25 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: konvertovani do 3D
někdy na to stačí různá verze archicadu a knihoven a je stejnej problem.

Jinak koukam že podpora Archicadu se výrazně lepší :D

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


čtv kvě 06, 2010 8:01 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz