Právě je úte zář 18, 2018 7:50 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Archicad Font macOSX Problem 
Autor Zpráva

Registrován: čtv čer 27, 2013 2:32 pm
Příspěvky: 13
Příspěvek Archicad Font macOSX Problem
Dobrý deň diskutujúci,

mám vážny problém s fontom v archicade. Pri použití niektorých fontov sa v tabulke miestností zobrazia správne, ale v publikačnej zložke už nie.
V predošlej verzii AC17 to dokonca zle vyobrazovalo už priamo v tabulke. Je to nepríjemné, vzhľadom na firemnú identitu by som potreboval mať všade rovnaký text.

Dá sa niekde v archicade nastaviť kódovanie, alebo to opraviť nejakým iným zázrakom ?

Ďakujem, Daniel


Přílohy:
Poznámka: fonty:
arial Black - vstavaný
greta sans (vytvoreny firmou www.typotheque.com)

Fonta.jpg
Fonta.jpg [ 200.79 KiB | Zobrazeno 4677 krát ]

_________________
Archicad 21 (cz), OSX 10.13 HighSierra
pon lis 03, 2014 7:11 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm
Příspěvky: 1016
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Archicad Font macOSX Problem
Ahoj,

tak zrovna toto jsem nedávno řešil z helpdeskem cegry, a dotaz šel snad až na graphisoft. Nejdříve byla snaha řešit problém přes konverzační soubor fontů, což je původně nativní nástroj pro tuto problematiku, ovšem né tak uplně pro naše končiny. Níže kopíruji vybranou část komunikace - bohužel řešení to má jen polopatické : (

V rámci optimistického výhledu jen dodám na závěr, že je prozatím tento nešvar obsažen také v současně rozpracované verzi AC 19 - čili ani zde bych neočekával opravu : (

------

Dobrý den,

získali jsme vyjádření od Graphisoftu. Problémem je, že interaktivní tabulky v Archchicadu pro MAC nejsou plně uzpůsobeny pro různé jazykové mutace. Proto pro převod používají script, který je v případě fontů jako jsou Arial, Calibri a Times New Roman schopný pracovat jen z jazykovou mutací fontů "western" - tedy bez české diakritiky.

Bohužel je tohle systémový problém, který vyřešit neumíme. Co se týká fontů Arial a Times New Roman, tak fonty macu Helvetica CE a Times CE jsou téměř shodné, takže tyto dva jsou schopny plně naradit. Pro font Calibri relevantní alternativa není.

-----

_________________


AC 5 ...... 19


úte dub 28, 2015 9:15 am
Profil

Registrován: čtv čer 27, 2013 2:32 pm
Příspěvky: 13
Příspěvek Re: Archicad Font macOSX Problem
Ďakujem za ochotu a odpoveď. Ja som sa ich snažil kontaktovať priamo, ale žiadna odpoveď.
Je to trapas, že každý rok vychádza aktualizácia za strašné tisíce penazi a takéto základne chyby sa neeliminujú !

....ďalším závažným problémom je aj CZ help VŽDY vyžadujúci diakritiku. Tz. že ak chcem vyhľadať trebárz drevo - nič nenájde lebo pozná len dřevo. Pomohla by oprava alebo rozšírenie helpu o heslá bez diakritiky :)

D.

_________________
Archicad 21 (cz), OSX 10.13 HighSierra


stř dub 29, 2015 3:01 pm
Profil

Registrován: čtv čer 27, 2013 2:32 pm
Příspěvky: 13
Příspěvek Re: Archicad Font macOSX Problem
problém s fontami je vyriešený vo verzii archicadu 21.

chvalabohu ! :lol:

_________________
Archicad 21 (cz), OSX 10.13 HighSierra


pát led 26, 2018 12:01 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz